Μουσική γέφυρα Ελλάδας - Ελβετίας σε μια μοναδική συναυλία με έργα Mozart, Faure και σε 1η Εκτέλεση το έργο του συνθέτη Γιώργου Βούκανου με τίτλο «Music Landscapes»

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Conte Pianoquartet στην Αθήνα


Συμμετέχει ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος

Οι Conte PianoQuartett από τη Βέρνη Ελβετίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας θα κάνουν μια εμφάνιση και στην Ελλάδα. Πρώτος σταθμός της περιοδείας τους θα γίνει την Τετάρτη  14 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη. Οι μουσικοί του Κουαρτέτου δημιουργήθηκαν από την κορυφαία Συμφωνική Ορχήστρα της Bern  όπου παραμένουν μέλη της και στόχο έχουν στο ρεπερτόριό τους να ερμηνεύουν κλασσικά έργα αλλά και έργα σύγχρονων συνθετών. Στο πιάνο η Evelyne Grandy, ενώ μαζί της είναι ο Julien Mathieu - Violin, ο Johannes von Bülow - Viola, ο Andreas Graf – Cello.
Θα ερμηνεύσουν έργα Mozart, Faure καθώς και σε 1η Εκτέλεση το έργο του συνθέτη Γιώργου Βούκανου με τίτλο Music Landscapes.
Συμμετέχει και η Σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου.
Ο καταξιωμένος συνθέτης Γιώργος Βούκανος εμπνεύστηκε και έγραψε το μουσικό κύκλο συνθέσεων με τίτλο  "Music Landscapes" από ταξίδια του σε διάφορες πόλεις και περιοχές του κόσμου. Εικόνες και πανέμορφα τοπία τον οδήγησαν να δημιουργήσει μια σειρά ορχηστρικών μελωδιών που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως Soundtracks σε κάποια κινηματογραφική ταινία.
Η πρώτη τους ερμηνεία έγινε στην Ελβετία το 2006 από την διάσημη Ελβετίδα τσελίστα Nathalie Manser με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Με την ευκαιρία της συναυλίας αυτής έγραψε ειδικά για το Conte  PianoQurtett 6 νέες συνθέσεις που θα παρουσιαστούν σε 1η εκτέλεση.
Η μουσική του  σκοπό να μεταφέρει αυτές του τις εμπειρίες και στο κοινό και όπως λέει και ο ίδιος ο συνθέτης το μουσικό αυτό Ταξίδι συνεχίζεται...   .

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ελβετικής Πρεσβείας.


Οργάνωση Παραγωγής: Ελληνικόν Ειδύλλιον και το Melody Spirit Institute.


Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη
Ώρα έναρξης 20:30

Γενική Είσοδος 10,00

Προπώληση εισιτηρίων 

https://www.ticketservices.gr/event/conte-pianoquartet/?lang=en
http://tickets.public.gr/event/conte-pianoquartet/?lang=el


https://www.ticketservices.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις